31 augusti 2011

Do it yourself - chocolate bowls

Här kommer recept och resultatet av min och Magnus bakning!
Jag har alltså inte kommit på detta själv - jag följer denna vackra tjej som visade hur man gjorde. Det verkade så fantatiskt roligt, så jag var ju tvungen att testa!

Du behöver:
En sås-kastrull
500 gram choklad (mörk eller ljus är upp till dig)
Vattenballonger (ej fyllda med vatten)
Folie
Önskad fyllning 

Börja med att smälta choklad. Vi använde 500 gram choklad vilket man behöver då det måste vara djupt (annars täcks inte halva vattenballongen). 
Helt sjukt mycket choklad kommer dock bli över, så det är bra om man en idé om att fortsätta baka efteråt. Man kan exempelvis göra egna snickers! På så sätt slipper du kasta massor av choklad.  
 När chokladen är slät och fin så är det bara att doppa vattenballongen i kastrullen! Se till att inte nudda i kanterna och i bottnen med ballongen - om du gör det finns det en risk att den spricker av värmen.
 Ställ sedan ballongen på en tallrik/skål/whatever som är täckt med folie och ställ sedan in i frysen. Låt den stå där i tio minuter!
Efter tio minuter tar du ut ballongen och gör samma sak igen - doppa i choklad och ställ in i frysen igen i tio minuter.  
 Sedan är det dags att ta ut ballongerna och då är det bara att klippa sönder ballongen så kommer den sakta krympa ihop så den blir lätt att plocka bort. 
Om den inte krymper ihop är det bara att hjälpa till med fingrarna utan att förstöra chokladskålen!
Sedan är det bara att fylla den med vad du vill! Glass, grädde, godis, strössel är till exempel gott att ha i. Sedan bör den käkas upp ganska snabbt eftersom den smälter rätt snabbt. Och det kommer bli söligt...


2 kommentarer: