4 maj 2011

Pictures of Berlin, day two!


 
Dag två i Berlin inleddes med en sallad till lunch som var ganska så värdelös. Vi promenerade sedan iväg till Riksdagen som var helt gigantiskt! Men det var inte sådär jätteintressant så vi gick vidare och hittade Brandenburg Gate som var lika häftigt som jag trott. Det som var mindre bra var att den - precis som de flesta turistgrejer - var placerad precis där det var som mest trafik = svårt att få bra bilder. Det stod antingen alltid bussar eller lastbilar framför.

När vi fått nog gick vi igenom en vacker park och kom fram till Holocaust Memorial som var riktigt häftigt när man gick in i det. Det var massvis med gångar och det var riktigt stort. Vi låtsades vara med i en turistgrupp och fick där lite gratis info på engelska! Så värt, haha.

Efter att ha ätit crepes tog vi oss ut till KaDeWe med hjälp av tunnelbanan. KaDeWe var tydligen europas största köpcenter om jag fattat det rätt. "Det måste vi kolla in!" tänkte jag, men det var ganska värdelöst. Det fanns bara Gucci och Louis Vuttion butiker och liknande. Inget som intresserade oss direkt, men vi spenderade tid i samma område en stund för att kolla in övriga butiker men vi åkte hem tomhänta i alla fall.

Vi gjorde sedan iordning oss på hotellet och åt middag. Grillspett och pizza från Lidl som ändå var helt okej! Vi åkte sedan tunnelbana till ett område som låg utanför våran karta (så det var lite svårt att hitta) men tack vare snälla Berlinbor som kunde bra engelska så hittade vi fram till Magnet Club! Det skulle tydligen vara ett populärt ställe, men det var nästan helt tomt när vi kom dit. Vi insåg senare att de anländer flera timmar senare än vad vi gör i Sverige, eftersom de stänger klubbarna vid 7 där, haha. Inte som kl 2 som här i Karlstad.
Det var i alla fall ett häftigt ställe som föll oss i smaken och dit återvände vi några kvällar senare, men då var kön så otroligt himla lång så vi gav upp direkt och gick vidare, haha. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar