3 maj 2011

Pictures of Berlin, day one


 


 

 

 

Efter en lång natt i Stockholm drällandes på gatorna i väntan på att bussterminalen skulle öppna så kom vi fram till Berlin. Vi hade en väldans tur då det precis hade slutat regna när vi hade kommit fram. Vi tog tåget till Hauptbahnhof som är Berlins stora tågcentral - vårat hotell låg i samma område. Vi hade sån tur med hotellet vi bodde på (Adina Apartment Hotel Berlin Hauptbahnof) för där talade alla perfekt engelska och vi fick ett rum så fort vi kom dit, trots att vi inte egentligen skulle ha fått checka in förens flera timmar senare. Vi fick även ett rum med balkong, tackar för det!

Trötta som vi var så sov vi i två timmar, sedan fräschade vi upp oss och tog oss ut på stan. Vi gick längs floden Spree där allt var jättevackert. Det var runt 30 grader varmt och alla träden var gröna och blommorna hade slagit ut. Längs floden fanns massor av mysiga restauranger och cafén.

Vi tillbringade den här dagen med att lära känna området vi bodde i och handla mat osv (vi hade kök i vårat hotellrum!). Något som vi snabbt märkte var att man kunde i stort sett gå överallt! Vi kom dit med tankarna att vi säkert kommer behöva åka tunnelbana överallt och att det inte kommer att vara någon som helst gångdistans till alla turistattraktioner. Oj så fel vi hade! Pleasant suprise, om man säger så.

Under dagen gick vi förbi ett nästintill förfallet hus som var ett enda stort konstgalleri, men det kommer jag att skriva om i ett eget inlägg! Det var så himla himla fantastiskt.


 Under kvällen gick vi till ett ställe vi spanat in under dagen. Det var ett jättestort hus med en trädgård där det fanns massvis med bord och i trädgården hängde det ljusslingor, det var blommor på alla bord och ljuslyktor och åh, det såg så romantiskt och fint ut. Så vi gick dit på kvällen och det var hundra gånger bättre! Vi satte oss ute med varsin drink. Kan inte direkt säga att Pina Colada var god, så Magnus fick min. Inomhus fanns det två stora salar där alla dansade och det spelades musik! Övervåningen var häftigast, det var ett rum som såg ut som att det var bevarat från 1800-talet. Ni vet sånt här klick it!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar